Echipa Burke si Potter a pornit in cautarea componentelor din dieta, care sunt toxice pentru celulele tumorale si sunt un substrat pentru CYP1B1. in 2002 profesorul Potter a publicat rezultatele cercetarilor prin care arata ca resveratrolul (3,5,4′-trihydroxystilbene) este transformat prin intermediul enzimei CYP1B1 in piceatanolul, un inhibitor de tirozinkinaza, care este fatal pentru celulele tumorale. Resveratrolul este un fitoestrogen natural si se gaseste in produse alimentare, cum ar fi struguri si vin rosu, arahide, fructe de padure, prune, unele specii de pin si in coaja de tomate. Resveratrolul are actiune antioxidanta, antiinflamatoare, antivirala, neuroprotectoare si proprietati chemopreventive. Se stia deja ca resveratrolul ajuta la prevenirea si formarea celulelor tumorale; in aceasta cercetare s-a aratat ca resveratrolul are, de asemenea, un rol in eliminarea celulelor tumorale.
Strugurii si fructele de padure sunt o sursa importanta de stilbene, inclusiv resveratrol, pterostilbene, piceid, astringin si viniferin. Si alte substante vegetale similare resveratrolului, pinostilbene, desoxyrhapontigenin si pterostilbene, se leaga, de asemenea, de enzima CYP1B1. O sursa de asemenea substante este rubarba coreeana (Rheum undulatum). A fost dovedit ca pterostilben (3,5-dimetoxi 4-hidroxistilben) are actiunea de inhibarea a cancerului, antioxidanta , efect anti-inflamator si de a induce apoptoza in diferite linii de celule tumorale.